top of page

Aktiviteter i Hemsedal

Hemsedal er en helårsdestinasjon. Om vinteren et populært sted for alpint, topptur og langrenn, og om sommeren et yndet sted for entusiaster av fotturer, fiske og terrengsykling. Uansett hvilken tid du kommer hit og uansett formål, tro oss, Hemsedal vil alltid overraske deg.
shutterstock_329436356.jpg

Vinteraktiviteter

 

Hemsedal er et ekte skiparadis. Skisenter er et av de største skistedene i Norge, med mer enn 50 bakker, 20 heiser og et høydefall på 830 meter. Hvis du er en erfaren skikjører, vil du elske det faktum at du kan nyte 20 kvadratkilometer off-piste terreng og utallige muligheter for skiturer.

Skianlegget ligger mindre enn tre kilometer fra leilighetene. Du kan bruke lokale skibusser, holdeplassen ligger ved turistsenteret. Hvis du vil ha mer sol, velger du Solheisen skianlegg, som ligger på solsiden av Grøndalen. Langrennsløpere vil også bli forelsket i de Skandinaviske Alpene. Spør du hvorfor? Mer enn 140 kilometer med langrennsspor prepareres daglig. Og ikke glem å stoppe på Stavkroa, verdens beste afterski!

DSCF5924.jpg

Sommeraktiviteter

 

Når snøen smelter i fjellet, begynner nye eventyr. Hver turelsker bør få en "Topp20" -liste. Disse 20 utvalgte toppene rundt Hemsedal vil tilby deg den vakreste utsikten. Toppene er delt etter vanskelighetsgrad, både barnefamilier og erfarne turgåere vil glede seg over turene.

Men fotturer er ikke den eneste aktiviteten du kan gjøre i de skandinaviske alpene om sommeren. Nylig har det blitt bygget sykkelstier i skisenteret, og vi vedder på at alle entusiastiske terrengsyklister vil like det. I tillegg til stier er det også mange sykkelturer rundt i byen. Men prøv også noe nytt! Visste du at Hemsilelva trolig er en av norges beste ørretelver for sportsfiskere. Og at du kan klatre Via Ferrata til toppen av Vesle Røgjin?

DSCF6134.jpg

Spisesteder i næromådet

 

Nyt å overnatte midt i sentrum. Flere kafeer og restauranter er innen rekkevidde. Du kan bestille god kaffe, varm kakao og utallige nybakte kaker og boller direkte i en av bygningene der du oppholde. Dere kan ikke gå glipp av Elmas Café, men bare hvis den ligger under leilighet 1 og 2. En annen kafé, Elgen Café, ligger bare noen få skritt fra Hemsetunet.

I vår andre bygning finner du to restauranter, som er et godt valg for middag. Kjøkken Kroken er en à la carte -restaurant, mens Kroken Bar & Bistro er et avslappet sted som serverer guddommelige burgere og øl. Men det er også andre restauranter i sentrum, for eksempel Peppes Pizza eller Hemsedal Café. For en øl eller vin, gå til Elgen Bar eller Wunderpus.

Handel og butikker

 

I tillegg til to restauranter og en kafé, finner du også to butikker i samme bygg som leilighetene. I den første bygningen, ved siden av resepsjonen, er det Tunet Sport. Dette er stedet du må besøke hvis du vil leie ski om vinteren eller justere/reparere sykkelen om sommeren.

I den andre bygningen, finner du designbutikken Ravn. Du kan få unikt tilbehør til interiøret i leiligheten eller huset. Ravn er også et flott sted å velge gaver til dine nærmeste.

Hvis du trenger å kjøpe dagligvarer, ligger Extra rett overfor leilighetene. Ikke langt fra boligen ligger også Spar, Kiwi ligger omtrent 5 kilometer før Hemsedal.

C94A1138.jpg
bottom of page